Denne restauranten kan du bare oppleve i Tromsø

Her kommer Tromsøs nye gastronomiske oase. Et grønt og luftig innendørs område skal samle gjestene til mat og hygge. Her blir det europeisk håndverk kombinert med asiatiske smaker.

I ett og et halvt år har Pellerin lett etter den nye driveren på bygulvet i Pellerin-kvartalet mellom Storgata og Strandgata.

- Målet var å finne en leietaker som kunne tilføre byen noe nytt. Dette blir et spennende konsept og det er utrolig flott å kunne velge en lokal næringsaktør som satser, sier markedsansvarlig Raymond Gjertzen i Pellerin.

-Målet var å finne en leietaker som kunne tilføre byen noe nytt. Dick Chiang og hans samarbeidspartnere har et spennende konsept, og det er utrolig flott å kunne velge en lokal næringsaktør som satser, sier markedsansvarlig Raymond Gjertzen og utviklingsdirektør Marcus Dons i Pellerin.  

Lokal og erfaren restaurantør
Familien til Dick Chiang har drevet flere restauranter i Tromsø siden 1986. I dag er familien medeier i Shin Sushi, Lotus, Hibana og Sushi Point restaurantene som omsetter for over 70 millioner i året. Nå åpner han og samarbeidspartnere Oasis i Storgata 25, og skal fylle arealet med gode dufter, nye smaker og hyggelige måltider. Som navnet sier, håper han å skape en oase i byjungelen med grønne plantevegger og matkonsepter du må ut av Europa for å oppleve.

Med Oasis er Pellerin-kvartalet i Storgata 25 hundre prosent belagt. 9.000 kvadrat med kontorbygg ble ferdigstilt i 2020. Leilighetshotellet med navnet Skaret, som driftes av selskapet Vander, åpnet 1.februar i år er på 8.000 kvadrat og har 147 leiligheter.

Tilberede mat i fellesskap
-Her skal vi kombinere europeiske håndverkstradisjoner i kokkefaget med asiatiske smaker. Det blir det første roterende hot-pot/teppanyaki-tilbudet i Norge, hvor gjestene samles rundt hot-poten og teppanyakigrillen for å tilberede mat sammen, og råvarene serveres fra et rullebånd ved bordene. Du må til Singapore, New York, Beijing eller Tokyo for å oppleve lignende, forteller Chiang.

Familien til Dick Chiang har drevet flere restauranter i Tromsø siden 1986. - Oasis blir det første hot-pot-tilbudet i Norge, hvor gjestene samles rundt hot-poten og teppanyakigrillen for å tilberede mat sammen ved bordene.

Tilbud også til hotellgjestene
Lokalet på 700 kvadratmeter skal romme tre konsepter. I tillegg til hot-pot-delen kommer et klassisk fransk rotisseri. I tillegg blir det et frokost- og lunsjsted som både blir et tilbud til hotellgjestene i etasjene over, men også byens befolkning.

 - Vi har vært tålmodige og brukt tid på å finne den riktige driveren med det rette konseptet. Vi ønsker vi å ta vare på- og skape flere byrom som folk trives i. Strandgata og Storgata er viktige gater i Tromsø og vi tror tilbudene som kommer kan bli en flott samlingsplass med et unikt matkonsept som har åpent fra morgen til kveld. Dette er med på å gi nytt liv til bydelen, sier utviklingsdirektør Marcus Dons.

Tar ansvar for gode byrom
- Vi er stolte over vårt nye kvartal i Tromsø. Det er ikke likegyldig for oss hvordan byen blir seende ut. Som eiendomsutvikler har vi ansvar for å skape gode byrom. Derfor samarbeider vi med Niels Torp Arkitekter som gjennom grundige analyser av omgivelsene og kunnskap om bærekraftig arkitektur, skaper bygg med utseende og funksjoner som skal være bra for folket som bor i byen og de som skal bruke den, sier Marcus Dons.

Med Oasis er Pellerin-kvartalet i Storgata 25 hundre prosent belagt. 9.000 kvadrat med kontorbygg ble ferdigstilt i 2020. Leilighetshotellet med navnet Skaret, som driftes av selskapet Vander, åpnet 1.februar i år er på 8.000 kvadrat og har 147 leiligheter.

Vil gi bydelen nytt liv
Og det er nettopp byfornyelsen i sørbyen som er tiltrekkende for Dick Chiang

- Først og fremst har vi troen på at vi klarer å etablere enda en restaurant. Tromsøfolk er veldig flinke til å gå ut å spise så lenge man satser på kvalitet. Så har vi også tro på området som er under fornyelse. Vi vil gi bydelen et unikt tilbud som blir synlig også for turister og andre besøkende. Planene for sørbyen med museum, kulturbygg og boliger gjør lokalene svært attraktive, også på lang sikt, sier Chiang.

Pellerin-kvartalet fullt utleid
Med Oasis er Pellerin-kvartalet i Storgata 25 hundre prosent belagt. 9.000 kvadrat med kontorbygg ble ferdigstilt i 2020. Leilighetshotellet med navnet Skaret, som driftes av selskapet Vander, åpnet 1.februar i år er på 8.000 kvadrat og har 147 leiligheter. Frokost og lunsj-tilbudet i første etasje på gateplan mot Strandgata kan alene gi flere hundre spisegjester daglig.

Interessant?

Del artikkelen med dine nærmeste!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Fueled by Benzin