Kamera passer syklene på Flow

Bruk av sykkel blir stadig mer populært i Tromsø. Nå bidrar Pellerin til at syklene på Flow står trygt parkert mens medlemmene er på jobb.

Bruk av sykkel blir stadig mer populært i Tromsø. Nå bidrar Pellerin til at syklene på Flow står trygt parkert mens medlemmene er på jobb.

Våren 2022 kommer bomringen til Tromsø. Da vil enda flere tromsøværinger parkere bilen og investere i el-sykkel for å komme seg til og fra jobb. Det stiller økte krav til sikker sykkelparkering i sentrum. Nylig satte Pellerin opp kamera som passer på syklene i garasjeanlegget til Flow Coworking.

Dette er en test

– Vi vet at det kommer flere dyre sykler i våre garasjeanlegg når flere skaffer seg elektrisk sykkel. Det øker sjansene for at sykler blir stjålet. Våre leietakere skal slippe å være redd for sykkelen mens de sitter på jobb. Derfor øker vi nå sikkerheten i våre garasjeanlegg, sier salgs- og markedsansvarlig Raymond Gjertzen i Pellerin.

Fikk sykkelen stjålet
I garasjen på Flow har Pellerin økt vaktholdet og satt opp flere kamera som overvåker parkerte sykler og biler. Det er et tiltak daglig leder Andreas Nilsen setter pris på. Han har selv opplevd å få sykkelen stjålet. Nå håper han videoovervåkingen holder tyvene unna.

– Jeg har mistet min sykkel i sykkelgarasjen. Det samme gjelder to andre her på Flow. Det er mye folk i garasjen på dagtid, men om syklene blir stående utover kvelden, er det enklere for tyver å lure seg inn porten og få tid til å klippe eller skjære opp låsen, sier Nilsen.

Bra trøkk
På en vanlig vinterdag står en håndfull sykler låst fast i sykkelstativene i garasjeanlegget. Når sola får bedre tak vil langt flere starte dagen med en luftig sykkeltur inn til kontoret i sørbyen.

– Om du kommer hit etter klokken 0800 om sommeren er det fare for at sykkelparkeringen er full. Det er plass til 35 sykler, så det er bra trøkk. Mange er interessert i disse parkeringsplassene og vi tror denne interessen vil øke, sier Nilsen og legger til.

Andreas Nilsen fra Flow.
Andreas Nilsen og Flow Coworking er et kontorlandskap som samler spennende bedrifter i Tromsø

– Flow ønsker å tilrettelegge for sykling. Vi skal ikke være grunnen til at våre medlemmer lar vær å sykle. Vi ønsker å fronte sykling som en fin måte for å komme seg til og fra Flow på.

I sammarbeid med Pellerin har Flow fått på plass dusj til leietakerne som bruker sykkel til jobb

Byggeier på lag
Inne i kontorlandskapet har Nilsen tilrettelagt slik at leietakere som blir svett på vei til jobben, kan dusje før arbeidsdagen starter. Han synes det er fint å ha Pellerin på lag i tilretteleggingen for de som sykler.

– Det er positivt at vi og Pellerin i samarbeide kan legge til rette, slik at flere kan bruke sykkelen til jobb. Om også Tromsø kommune blir flinkere til å brøyte gangveiene om morgenen, tror jeg flere vil velge sykkelen gjennom hele året, sier Nilsen.

6-7 sykkelparkeringer i sentrum
Pellerin har satt seg som mål å være ledende på bærekraftig byutvikling i Tromsø. Da er tilrettelegging for sykkelbruk et tiltak som gis høy prioritet.

– Vi tilbyr innendørs sykkelparkering i de fleste byggene våre i sentrum. Til sammen har vi 6-7 parkeringsanlegg for sykler i bykjernen, sier salgs- og markedsansvarlig Morten Kræmer i Pellerin.

Økt interesse for sykkel i Pellerin
Han ser økt interesse for sykling også i egen bedrift.

– I dag bruker 3-4 av våre 12 ansatte sykkel til jobb gjennom hele året. Nå sier flere på kontoret at de ønsker å ta sykkelen i bruk, i alle fall i sommersesongen. Det er et lite bidrag til å redusere bilbruken i sentrum, sier Kræmer.

Interessant?

Del artikkelen med dine nærmeste!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Fueled by Benzin