Optiker Jacobsen har trukket sørover

Vi har tatt turen til Optiker Jacobsen, som eies og drives av søsknene Stig og Toril Jacobsen. I april flyttet de inn i splitter nye lokaler i Strandgata 9 sør i byen.

Vi har tatt turen til Optiker Jacobsen, som eies og drives av søsknene Stig og Toril Jacobsen. I april flyttet de inn i splitter nye lokaler i Strandgata 9 sør i byen.

Det er en optikerbutikk utenom det vanlige som møter oss. Interiøret er designet av Niels Torp arkitekter og bygget av møbelsnekker spesielt for denne butikken. Disken i heltre er fokuspunktet i rommet, og med delikate møbler og stilrene hyller med briller langs veggene er dette rett og slett blitt en stilig butikk!

– I mer enn 60 år har vi holdt til i Meland-gården i Fredrik Langes gate, og da kjennes det litt i magen når vi skal flytte, sier Toril, men nå som vi er på plass kjennes det bra.  Vi vurderte flere lokaler i sentrum før vi bestemte oss for Strandgata 9, men det var i disse lokalene vi følte vi kunne få den butikken vi ønsket oss.

– Vi har flyttet til enden av byen, sier Stig, men vi er overbevist om at det er den rette enden. Vi har stor tro på sørbyen med nybygget i Storgata 25, og det å ha en frisør som Celius vegg i vegg, var helt avgjørende for vårt valg.

Lang historie i Tromsø

Det var Stig og Torils bestefar, Magnus Jacobsen, som startet butikken i 1949. Han var opprinnelig instrumentmaker ved Nordlysobservatoriet før han startet for seg selv som optiker. Bransjen har utviklet seg betydelig siden den gang, og fokus på kompetanseutvikling har hele tiden vært en del av bedriftskulturen hos Optiker Jacobsen.

–  Vi har gjort store investeringer både i utstyr og etterutdanning, forteller Stig. Dette er nødvendig for å tilpasse seg markedet og for å kunne gjøre gode nok undersøkelser. Vi gjør ikke bare synstester for å ta ut briller og linser. Vi tilbyr våre kunder en ordentlig «helsesjekk» av øynene.

Kvalitet og god service i alle ledd er viktig for Optiker Jacobsen, og som frittstående optikerbutikk kan de selv velge hvilke produkter de ønsker å selge i butikken.

– Det er viktig for oss at produktene er av god kvalitet. Vi selger kun produkter vi brenner for og som vi kan stå inne for. Vi selger mest høykvalitetsbriller og solbriller med og uten styrke, sier Toril.

Briller er «in» som aldri før, og optikerne kan fortelle at kundene har blitt mer kvalitetsbevisste. Briller er ofte en del av det personlige uttrykket, og mange ønsker derfor å variere med både antrekk og anledning. Flere kjøper gjerne mer enn ett par briller. Optiker Jacobsen har derfor et «privilegium fordelsprogram» som gir kundene store rabatter på brille nummer to og tre, og kvaliteten er like god på de rabatterte produktene, understreker Toril.

https://www.optikerjacobsen.no/

Interessant?

Del artikkelen med dine nærmeste!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Fueled by Benzin