Gigantiske veggmalerier på plass i gamlebyen

-17 graffitikunstnere har skapt gigantiske veggmalerier på flere av våre bygg i gamlebyen. Et kult konsept - kunstverkene er utrolig flotte.

Utviklingsdirektør Marcus Dons er svært fornøyd med graffitien som har tatt plass på veggene på Pellerin-byggene bak Bangsundbrygga, tett opp mot gamlebyen på Skansen.

-Veggene var fra før grå og kjedelige og helt sikkert fristende å dekorere for en graffitikunstner. Resultatet ble utrolig flott og kunstnerne har løst oppgaven med gode referanser til stedet bygningene er plassert, sier Dons. I tillegg til portrettet av Amundsen er det polarskuter, sjøfulger, hav og is som har fått plass på veggene.

Prosjektet er en del av Arctic Jam-festivalen som ble arrangert tidligere i sommer. Initiativtaker Terje Grimen har også tidligere invitert til såkalte graffiti-jams hvor kunstnerne inviteres til å sette sitt preg på ulike deler av byen. Veggene som blitt et blikkfang i området, er kunstnernes egne tolkninger. De 17 bidragsyterne har latt seg inspirere av områdets historie med både Skansen, Polarmuseet og Tromsø Sjømfartsmuseum som naboer til kunstverkene.

Prosjektet er sponset av Tromsø kommune. Pellerin har stilt veggene til disposisjon og kunstnerne har jobbet gratis.

Interessant?

Del artikkelen med dine nærmeste!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Fueled by Benzin