Kaffebønna fyller 25 år

Bjørn Helberg var først ute i Tromsø med konseptet kaffebar. - Vi startet som en rendyrket kaffebar og er det fortsatt. Det var med andre ord et godt og varig konsept.

35 kvadrat i Pellerin sine lokaler på Strandtorget var den første Kaffebønna som åpnet. Siden har det blitt flere «bønner» på Havneterminalen, Jekta, Stortorget og Forskningsparken.

Bursdag i dag! Karoline Giæver, Bjørn Helberg og Jenny Tunelv Pedersen feirer Kaffebønna sine 25 år med fristende bakverk og deilig kaffe.

- Her har vi vært i 25 år og har vokst fra 35 kvadrat til 170, sier Helberg som er på jubileumsoppdrag på Strandtorget iført arbeidsskjorta fra åpningsdagene i 1997.
-De brygger nok mye bedre kaffe enn meg, sier Helberg om sine ansatte Karoline og Jenny.
-Men jeg elsker å skravle, derfor er jeg her i dag.
Norge et kaffeland
Det store fokuset på kaffe, trenden med kaffebarer og ulike sorter og tilberedingsmåter, var i sin spede begynnelse i Oslo. Skandinavia er regnet som kaffeland, for det er få som slår oss i kaffedrikking.
-Norge er bare slått av Finland. Mens nordmenn drikker 10-12 kilo kaffe i året slår finnene oss med ytterligere noen kilo på årsbasis. Det er spennende å ha vært med å bygge opp om kaffekulturen som i Norden er kjent for sin lysere og lettere brente kaffe.
Mye positiv oppmerksomhet
Å rendyrke kaffe med en kaffebar, virket enklere enn å lage en ordinær kafe, tenkte Helberg for 25 år siden. Kaffebønna var røykfri og de serverte ikke alkohol.
-Og vi åpnet og stengte tidlig, og fikk høre at dette til sammen var et umulig konsept. Men vi fikk også mye oppmerksomhet i media, og konseptet fungerte like godt her i Tromsø som sørpå viste det seg.

Eget bakeri og utsalg
Kaffebønna som også har eget bakeri er kjent for sine gode produkter. Samtidig er Helberg opptatt av design og interiør. På samtlige kaffebarer i Bønna-regi er det lagt ned betydelige ressurser på at lokalet skal være innbydende i en moderne stil.
Byens ubestridte kaffekonge
Mens Tim Wendelbo er den ubestridte kaffekongen i verden, i følge Helberg, er han selv kaffekongen i nord?
-I Tromsø, kanskje. Sånn sett er det en artig fun-fact at Wendelbo hadde «arbeidsuke» i lokalene på Strandtorget i oppstarten av sine egne kaffebarer i Oslo.

Interessant?

Del artikkelen med dine nærmeste!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Fueled by Benzin