Stjernearkitekt kommer til Tromsø

Den danske stjernearkitekten Jan Gehls tanker om byutvikling har betydning i hele verden. Nå kommer han til Tromsø.

- Alt handler om å lage gode byer for mennesker. Vi skal hele tiden spørre oss «hva gir utbyggingen tilbake til byen», sier Gehl.

Hovedinnleder på konferansen

Gehl er hovedinnleder på «Tromsøkonferansen Hjerterom for byrom».  Han omtaler Tromsø som «en usedvanlig deilig by».

-Byen har mange kvaliteter, men byen har også mange «grimme» bygg. Det er faglig svært interessant å diskutere og forme den videre utvikling av Tromsø, sier Gehl.

Topp ti i verden

Den danske kjendisarkitekten havnet nylig på topp 10-lista til det USA-baserte nyhetsnettstedet og læringsplattformen Planetizen, med 1,5 millioner unike brukere. 

87-åringen er en nestor i byplanlegging og har jobbet i flere tiår med utforming av byplaner for folkerike og kjente byer i verden som New York, Moskva og Sydney. Han er også mannen bak den store transformasjonen av København fra en by for biler og trafikk, til en by for mennesker, syklende og gående. Kanskje har du også sett TV-dokumentaren «Byenes mester» hvor Gehls arbeider er belyst?  

Livet mellom husene

Det er nettopp livet mellom husene og byer for mennesker, som har vært Gehl sitt livslange mantra. Sju bøker om temaet har det blitt, oversatt til 41 språk. Gehl jobber fortsatt som professor på arkitektskolen i Århus, og han er med i juryer for arkitektkonkurranser verden over. 

Interessant?

Del artikkelen med dine nærmeste!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Fueled by Benzin